Как да намерим работа с помощта на контекстната реклама и да придобием световна известност?

1alec_brownsteinНякога търсили ли сте името си в Google? Не се опитвайте да отричате, защото всеки от нас притежава гордост. А сега, ето един действителен случай, който ще ви наведе на някои полезни размишления и действия. През 2010 година копирайтерът Алек Браунщайн искаше да си намери работа в рекламна агенция и за целта трябваше да привлече вниманието по някакъв начин. Но как?

С тази задача чудесно се справя Google AdWords – Алек купил контекстна реклама, която се появявала, когато някой от интересуващите се ръководители изписвали в Google името си. Тогава в началото на резултатите от търсенето излизал следният текст: “Гуглите себе си – това е страхотно. Да ме вземете на работа, също е страхотно”, след което следвал линк към автобиографията на Алек.

22Вложението на Браунщайн в тази кампания е незначително, тъй като той е създал отделни реклами за петима творчески директори. От четирима от тях е получил покана за интервю, след което са му направили две предложения за работа и в крайна сметка той избира едното от тях.

Това обаче не е краят на историята – г-н Браунщайн спечели световна слава благодарение на своята находчивост. За този случай писаха всички техноблогове и водещите СМИ, като Алекс бе показан дори по CNN – една нелоша реклама не само на него, но и на новотo му работно място.