Apple може да излезе на пазара с 3D-принтери

appleworksWall Street Journal разпространи информация, че Apple обмисля възможността за закупуването на компания, занимаваща се с производство на 3D-принтери. Най-вероятният кандидат е компанията Quantum International Corp., която разработва триизмерна технология за печат на капаци за iPad. Ако Аpple действително придобие тази компания, това ще означава, че ще нанесе тежък удар върху производителите на аксесоари, предоставяйки възможност на потребителите сами да създават калъфи според собствените си предпочитания.

По думите на генералния директор на Quantum, Робърт Федеровиц, ако Apple иска да навлезе на пазара на 3D-печата, трябва да се занимава с тази технология по-активно. Компанията следи за тенденциите в областта на 3D-печата от доста време, а днес може да използва шанса да бъде част от следващата индустриална революция.

Технологията за триизмерния печат се развива особено бързо през последните 18 месеца. През изминалата година приходите от този пазар надвишават два млрд. долара, а през следващите три години се очаква да достигне пет милиарда долара. Като се има предвид високия потенциал на този пазар, можете да сте сигурни, че Apple също се насочва в тази посока. Ето защо, не е изключено много скоро да можем напълно самостоятелно да създаваме персонализирани аксесоари за разнообразните устройства, които притежаваме.